Psihoterapia devine o metodă din ce în ce mai căutată de către persoanele care se confruntă cu stări emoționale negative. Acum ședințele de terapie sunt folosite și ca prevenție pentru a evita conflicte interioare puternice. Deși există păreri contradictorii, s-a demonstrat că peste 75% dintre cei care aleg să meargă la psihoterapie, observă îmbunătățiri în felul în care se simt.
Cei mai mulți ajung să apeleze la un specialist cu care să discute problemele personale în momente critice, mai ales în perioade de anxietate și depresie, atunci când simt că nu mai pot face față emoțiilor, fricilor și gândurilor apăsătoare. În cazul în care cunoașteți pe cineva care trece prin astfel de stări, încurajați-l să consulte un terapeut pentru a-i “mângâia” acest conflict și pentru a-l ajuta să găsească instrumentele potrivite să își controleze emoțiile.
Psihoterapia este o metodă de tratament nu doar pentru anxietate și depresie, ci și pentru dependențe, crize existențiale, fobii, doliu, tranziții profesionale, bipolaritate sau probleme familiale. Așadar, nu ezitați să apelați la un specialist atunci când stările negative vă copleșesc. Cu toții avem nevoie de oameni, suntem interdependenți și cineva care să vă fie alături în această perioadă și să vă asculte obiectiv, vă va ajuta să vă înțelegeți și să vă depășiți dificultățile mai ușor și mai rapid.
Fiind centrată pe dezvoltarea propriului sine, psihoterapia va contribui la autocunoaștere, explorare și la îmbunătățirea relației cu tine însuți. Te va ajuta să scapi de condiționările trecutului și să te bucuri de ceea ce ai, creând viitorul ideal. Mai jos, am punctat 5 beneficii principale ale psihoterapiei.
Depresia poate avea numeroase cauze, traume emoționale, dificultăți cotidiene, abuz sau pierderi. Terapeutul te va ajuta să identifici sursa stărilor tale și să găsești metode pentru a-ți controla emoțiile și pentru a le răspunde cu calm și stăpân pe sine. Știm că ești puternic, dar nu este nevoie să fii singur în acest proces.
Stările de anxietate se regăsesc din ce în ce mai des atât la adolescenți, tineri, cât și la adulți din cauza stresului, a grijilor și a presiunii pe care o punem asupra noastră. Psihoterapia te poate ajuta să îți contextualizezi emoțiile, să trăiești mai mult în prezent și să îți gestionezi sentimentele de anxietate pentru a avea mai puțină putere asupra ta în activitățile zilnice.
Uneori simțim că suntem blocați în probleme, în stări negative și că nu mai putem face nimic să ne ridicăm și să ne continuăm drumul. Avem obiceiuri negative de care ne este greu să ne detașăm sau trăim într-un ciclu vicios ce nu ne permite să evoluăm. În aceste cazuri, psihoterapia identifică cauzele acestor comportamente sau gânduri negative neîntrerupte și ne determină să acționăm diferit.
Problemele cu care ne confruntăm tind să ne izoleze. Foarte multe persoane care au conflicte interioare susțin că au dificultăți în a menține relații sănătoase cu prietenii, membrii familiei sau alte persoane importante din viața lor. Este de înțeles, pentru că atunci când nu ne simțim confortabil cu noi înșine, ne este dificil să relaționăm în exterior. Psihoterapia te va ajuta să rezolvi ceea ce te deranjează în interior și va crea oportunități să rezolvi problemele cu cei din jur sau să stabilești noi relații, mult mai sănătoase.
Cu toții ne confruntăm cu insecurități personale despre noi, despre cine suntem, ce putem face și ce putem oferi celor din jur. Discutând cu un terapeut, vei reuși să aduci mai multă claritate în viața ta, să lucrezi cu cauzele acelor insecurități și să îți descoperi adevăratul potențial cu mici victorii în fiecare zi.
După perioade lungi în care te-ai confruntat cu anxietate, depresie, stări emoționale negative, psihoterapia te va face să te simți eliberat și te va încuraja să devii din ce în ce mai optimist. Odată ce ți-ai acceptat emoțiile și le-ai înțeles, îți va fi mult mai ușor să te focusezi pe ceea ce ai de făcut și pe o stare de fericire intrinsecă. Este alegerea ta să îți îmbunătățești calitatea vieții! Fă-o acum!
© 2023 BlackMars. All Rights Reserved.